
Ekrānuzņēmums
Svētku atmosfēru mājās radīt ir pavisam vienkārši. Tā parādīsies, tiklīdz jūs ieliekat cepeškrāsnī biezpiena kūku. Tā apbrīnojamais aromāts ar neticamu ātrumu piepildīs visas telpas.
Pagatavojiet šo lielisko desertu ar citrona krēmu. Lai šāda augļu krēma krāsa būtu ļoti piesātināta un koša, iesakām to pagatavot ar lauku olām. Starp citu, biezpiena pildījumam nevajadzētu ļaut pilnībā atdzist. Uzklājiet to nedaudz atdzesētu uz kūkas.
Pretējā gadījumā krēms ļoti sabiezēs, un konsistence vairs nebūs piemērota deserta virskārtas pārklāšanai.
Kā pagatavot siera kūku ar citrona krēmu
Neizņemiet šo kārumu no cepeškrāsns uzreiz pēc cepšanas. Vispirms izslēdziet cepeškrāsni. Atstājiet to nedaudz atvērtu. Ļaujiet siera kūkai atdzist šādā veidā.
Šādā veidā jūs novērsīsiet, ka tas zaudē savu gaisīgumu un augstumu. Pēc 40 minūtēm desertu var izņemt. Ļaujiet tam pilnībā atdzist istabas temperatūrā.
Sastāvdaļas
Kviešu milti 350 g
Sviests 400 g
Augļi 6 gabaliņi
Kakao pulveris 20 g
Cukurs 650 g
Žāvētas aprikozes 250 g
Vaniļas cukurs 20 g
Biezpiens 2 kg
Citrona miziņa 30 g
Citrona sula 5 ēdamkarotes
Manna 1 ēdamkarote
Ūdens 350 ml
Kukurūzas ciete 50 g
Sāls 1 šķipsniņa.
Pagatavošana
Sagatavojiet mīklu. Dziļā bļodā ieber izsijātus kviešu miltus. Pievieno 200 g mīkstināta sviesta. Sasmalciniet tos līdz drupatām.
Iegūtajā maisījumā ieputo 2 olas.
Ieber 100 g cukura un 20 g izsijāta kakao pulvera. Mīca mīkstu un elastīgu mīklu. Ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
Pagatavo biezpiena maisījumu. Aprikozes ievieto dziļā traukā. Pārlej ar karstu ūdeni. Atstāj aprikozes istabas temperatūrā uz 10 minūtēm. Tad notecina šķidrumu un žāvētos augļus nosusina.
Lielā bļodā ielieciet biezpienu. Ieber 300 g parastā cukura un 20 g vaniļas cukura. Pievieno mannas putraimus un 150 g mīkstināta sviesta ar 82 % tauku saturu. Visu saputo ar iegremdējamo blenderi līdz viendabīgai masai.
Uz smalkas rīves sarīvē 10 g citrona miziņas. Pievieno to un 1 ēdamkaroti svaigi spiestas citrusaugļu sulas biezpienam. Smalki sasmalcina aprikozes. Ielieciet tās apvienotajās sastāvdaļās. Rūpīgi samaisa.
Ņem 4 lielas olas. Atdalīt baltumus no dzeltenumiem. Dziļā traukā ar mikseri līdz saputo baltumus ar sāli. Pakāpeniski tos ievieto biezpiena maisījumā. Ar karoti vai lāpstiņu visu viegli samaisa.
Izklāj 20 x 30 cm formu ar pergamentu. Ielej tajā mīklu, vienmērīgi izklājot to pa dibenu. Izveidojiet augstas maliņas. Virsū ielej biezpiena maisījumu. Izlīdzina.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Ievietojiet veidni tajā uz 70-80 minūtēm. Tiklīdz deserta virspuse satveras, pārklājiet to ar foliju. Tad kāruma virsma neapdegs.
Ļaujiet siera kūkai pilnībā atdzist.
Sagatavojiet citronu krēmu. Ielej ūdeni katliņā ar biezu dibenu. Tajā izšķīdina 250 g cukura un 50 g kukurūzas cietes. Uzkarsē katliņu uz uguns (bet neuzvāra!).
Lielā traukā sajauc olu dzeltenumus ar 4 ēdamkarotēm citrona sulas un 20 g miziņas, kas sarīvēta uz smalkas rīves. Visu kārtīgi saputo. Olu maisījumam pievieno 1 ēdamkaroti cietes maisījuma. Labi samaisa.
Ielej dzeltenumu maisījumu katliņā ar cukura sīrupu. Liek atpakaļ uz plīts. Uzkarsē maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai, enerģiski maisot. Gatavojiet maisījumu, līdz tas sabiezē. Tad noņem katliņu no karstuma.
Citronu krēmam pievieno 50 g mīkstināta sviesta. Rūpīgi iemaisa, izmantojot rokas blenderi. Ļaujiet citronu krēmam nedaudz atdzist (bet neatdzesējiet to pilnībā!).
Uzklājiet augļu krēmu uz atdzisušā siera kūkas virspuses. Vienmēr vienmērīgi izklājiet to pa visu deserta virsu. Atstājam kārumu virtuvē, līdz biezpiens ir pilnībā sacietējis. Gatavs!
Starp citu, ja vēlaties, lai aprikozes būtu izkārtotas vienā slānī, nevis izkaisītas pa visu biezpiena masu, nepievienojiet tās biezpiena masai. Žāvētos augļus lieciet uz mīklas. Un tikai tad uzlieciet biezpiena masu. Tas padarīs siera kūku vēl glītāku un neparastāku.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sulīga biezpienkūka ar āboliem. + Vēl pieci lieliski ābolu deserti!
Bumbieru biezpienkūka. Maiga un irdena, atgādina kēksu!
Jogurta biezpienkūka. Figūrai glaimojošs deserts bez cepšanas!
Diētiskā biezpienkūka ar āboliem. Bez miltiem un cukura
Biezpienkūka ar medu un ievārījumu
Biezpienkūka ar rozīnēm brokastīs. Lai mundra diena!