Lečo – vasarīgs dārzeņu sautējums. Ungāri to ēd uzreiz, mēs arī varam!

09-07-2024

Ungāru versijā lečo negatavo ziemai, bet gan pasniedz uzreiz ar maizi vai rīsiem.

Pagatavošanas laiks

Kopā 30 minūtes

Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 10 min.

Porciju skaits 4




Sastāvdaļas

Tomāti 6 gab.

Saldie pipari 4 gab.

Sīpoli 2 gab.

Augu eļļa 2 ēd.k. karotes

Malta paprika 1 tējk.

Sāls pēc garšas

Malti melnie pipari pēc garšas




Pagatavošana

1․ Sagriež tomātus un saldos piparus šķēlītēs. Sīpolus sasmalcina.

2․ Uzkarsē eļļu katliņā ar biezu dibenu. Apcep sīpolus, maisot, līdz tie kļūst caurspīdīgi.Ja tie sāk salipt, pievieno nedaudz ūdens.

3․ Pievieno tomātus, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra zem vāka 5 minūtes.

4․ Iejauc papriku, papriku, sāli un melnos piparus. Turpina vārīt vēl apmēram 10 minūtes.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Dārzeņu lečo ar kabačiem. + Lečo recepšu pavārgrāmata!

Lečo tomātu sulā. + Vēl piecas varenas lečo receptes!

Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!

Lečo ar kabačiem.+ Vēl piecas interesantas lečo receptes!

Lečo ar kraukšķīgu papriku. Saimnieces Anitas recepte