Sulu šajā receptē var veiksmīgi aizstāt ar svaigiem tomātiem. Lečo izdodas aromātisks un mēreni salds. Derēs gan mājas gatavota, gan veikalā pirkta tomātu sula.
Sastāvdaļas
Pusotrs litrs tomātu sulas
Pusotra ēdamkarote sāls
100-150 g cukura
50-100 ml augu eļļas
Divarpus kilogrami paprikas
60 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Ielej sulu katliņā. Pievieno sāli, cukuru un eļļu. Ļauj uzvārīties.
2․ Papriku sagriež gabaliņos. Kad sula uzvārījusies, tajā ieliek dārzeņus.
Dārzeņu svars norādīts notīrītā veidā.
3․ Sagaida nākamo uzvārīšanos. Samazina uguni, lai šķidrums praktiski neburbuļotu. Vāra 35–40 minūtes.
Paprikai jākļūst mīkstai, bet tā nedrīkst sākt izjukt.
4․ Beigās pievieno etiķi.
5․ Gatavo lečo liek sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!
Gards lečo, mājās gatavots. Piecas varenas receptes
Lečo ar gurķiem. Plus vēl sešpadsmit receptes ziemas krājumiem
Maigs lečo bez etiķa un eļļas. Mammas recepte
Lečo ar kabačiem.+ Vēl piecas interesantas lečo receptes!