Lečo ar desiņām. Tradicionāla poļu recepte

04-08-2018

lecho

Šī ir klasiska poļu ēdiena recepte – garšīgas un ātri pagatavojamas vakariņas. Vēlies uzzināt knifiņu, lai šis ēdiens izdotos? Viss ir ļoti vienkārši: daudz sīpolu, daudz saldo piparu un garšīga, laba desa.

Sastāvdaļas 6 porcijām
3 sīpoli
Augu vai olīveļļa
2 paprikas, sarkanas
1 zaļa paprika
1 dzeltena paprika
300 g kūpinātu desiņu
1 bundžiņa tomātu savā sulā
1 ēdamkarote tomātu pastas
2 ēdamkarotes asa kečupa
1 buljona kubiņš
2 daiviņas ķiploka
1 ēdamkarote maltas paprikas
Sāls un pipari

Pagatavošana
42c3c720-2ad2-47e9-ab7e-0dc8f4b524d4
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 45 minūtes › Kopējais laiks: 55 minūtes

Sīpolu sagriež salmiņos un cep olīveļļā vai augu eļļā.
7af8d5f6-1271-4766-ac4b-a182e018e2b0
Paprikai izņem sēkliņas, sagriež ļoti plānās strēmelītēs, liek katlā ar biezu dibenu, ielej nedaudz ūdens un sautē ar vāciņu.
38c3bf86-3cbb-41df-9598-fcb5051fee37
Kad sīpoli nedaudz pacepušies, pievieno papriku, visu samaisa un liek sautēties.
866dccdd-d475-4493-80a0-01901c19a2b7
Desiņas sīki sagriež, apcep uz pannas, uz kuras cepas sīpoli. Pievieno katliņā pie dārzeņiem.

Sautē visu, kamēr pipari pilnīgi mīksti, aptuveni 20 minūtes.
fcfca22c-02ab-4ba5-94cf-2ad98d295b5a
Pievieno tomātus no bundžiņas, tomātu pastu un kečupu. Pievieno buljona kubiņu, ķiploku, maltus sarkanos piparus. Sautē vēl 10 minūtes, beigās pievieno sāli un piparus. Var pielikt arī aso sarkano piparu.

Padoms: jo ilgāk lečo sautējas, jo garšīgāks iznāk, tāpēc labāk nesteigties un uz vājas uguns sautēt ilgāk. Ļoti garšīgi, arī nākamajā dienā uzsildīts!

Avots: AllRecipes