Ziemā taču vitamīni ir tik svarīgi, vai ne? Un tos varam saņemt pat ar tik vienkāršiem produktiem kā kāposti un bietes. Par šiem superproduktiem varētu sarakstīt romānu, bet labāk ķersimies pie lietas!
Divus kilogramus kāpostu sagriež kvadrātiņos vai taisnstūrīšos.
Pēc tam sarīvē 2 burkānus.
Bietes sagriež gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves.
Liek katlā kārtām: kāpostus, burkānus, bietes, atkal kāpostus.
Katru kārtu pārkaisa ar sīki sagrieztiem ķiplokiem (1-2 daiviņas pēc garšas).
Pikantāku garšu piešķirs pipariņi.
Pārlej ar karstu marinādi.
Virsū liek šķīvi, viegli piespiežot ar roku, lai marināde pārklātu kāpostus.
Virsū uzliek nelielu slogu.
Pēc trīs dienām lieliski salāti gatavi.
Marināde: 1 l ūdens, 150 g cukura, 2,5 ēdamkarotes sāls ar kaudzīti, 2 lauru lapas, 3 smaržīgo piparu graudiņi.
Visu uzkarsē, noņem no uguns un pievieno 150 g 9% etiķa.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS VESELĪGĀS SALĀTU RECEPTES
Lieliski biešu salātiņi. Divas receptes – ar apelsīnu mērci un mārrutkiem
Tunča salāti “Brīvdienas”. + Vēl piecu tunča salātu receptes
“Ģenerāļu salāti”. Saimnieces Olgas recepte + vēl desmit idejas salātiem burciņā
Baklažānu salāti “Slinkā uguntiņa” ziemas krājumiem. + Vēl piecas ziemas salātu receptes