Labākās mēness dienas kāpostu skābēšanai oktobrī un novembrī. + Receptes!

18-10-2023

Foto – Pixabay

Mēness kalendārs skābētiem kāpostiem 2023. gada oktobrī un novembrī, trīs rudens kāpostu receptes garšīgām zupām.

Rudens mēneši mūsu virtuvē ienes bagātīgu garšu un aromātu bagātību. Viens no neaizstājamiem viesiem uz rudens galda ir skābēti kāposti. To bagātīgā garša un aromāts piesaista gan pieaugušos, gan bērnus.

Pieredzējuši pavāri zina: lai pagatavotu patiešām garšīgu un veselīgu ēdienu, kāposti jāraudzē noteiktās dienās, vadoties pēc Mēness kalendāra. Uzziniet, kad skābēt kāpostus 2023. gada oktobrī un novembrī.

Labas un sliktas dienas skābētiem kāpostiem pēc Mēness kalendāra 2023. gada oktobrī un novembrī.

Kāpostu skābēšana šajos mēnešos rūpīgi jāplāno, ņemot vērā Mēness fāžu ietekmi. Šeit ir norādītas optimālās dienas šim procesam.

Oktobris

Labvēlīgas dienas: 15.-27. un 31. oktobris.
Nelabvēlīgas dienas: 28.-30.

Novembris

Labvēlīgās dienas: 2., 4., 7., 14.-18., 21.-23., 25.-28. un 30. novembris.

Nelabvēlīgas dienas: 5., 12., 13. un 22. novembris.

Skābēti kāposti ir ne tikai garšīgs ēdiens, bet arī bagātīgs probiotiku avots, kas veicina kuņģa un zarnu veselību.

Trīs skābētu kāpostu receptes

1. Klasiskie skābēti kāposti

Sastāvdaļas

1 vidēja lieluma galviņa, sagriezta plānās strēmelēs;
2-3 ēdamkarotes sāls;
1-2 ēdamkarotes cukura;
1 ēdamkarote kartupeļu cietes (pēc izvēles);
2-3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas.

Pagatavošana

Lielajā bļodā sajauc kāpostus ar sāli, cukuru un ķiplokiem. Sastāvdaļas saberzējiet ar rokām, lai izdalītos sula.

Pārliek kāpostus stikla burkā, sablīvējot katru kārtu. Piespiediet tos ar smagu priekšmetu.

Piepildiet ar verdošu ūdeni, lai pārklātu kāpostus. Burku pārklāj ar vāku vai drānu.

Novietojiet burku vēsā vietā uz 2-3 nedēļām, lai kāposti fermentētos. Pēc tam burku aizver un uzglabā ledusskapī.

2. Skābēti kāposti korejiešu gaumē (kimči)



Sastāvdaļas

1 vidēja lieluma galviņa, sagriezta kvadrātiņos

2-3 ēdamkarotes sāls;

2-3 ēdamkarotes maltas sarkanās paprikas;

2 ēdamkarotes rīsu vai kviešu miltu;

2-3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;

1 ēdamkarote svaiga ingvera, sasmalcināta;

2-3 ēdamkarotes augu eļļas;

1 ēdamkarote cukura;

3-4 zaļie lociņi.



Pagatavošana

Notur kāpostus ūdenī ar sāli pāris stundas. Pēc tam noskalo un nosusina.

Sajauc papriku, rīsu miltus, ķiplokus, ingveru, augu eļļu un cukuru, lai pagatavotu marinādi.

Šo marinādi pārlej kāpostiem, pievieno zaļos lociņus un kārtīgi samaisa.

Saliek kāpostus stikla burkā un atstāj istabas temperatūrā uz 2-3 dienām. Pēc tam pārnes uz ledusskapi.

3. Skābēti kāposti ar burkāniem un āboliem

Sastāvdaļas

1 vidēja lieluma kāpostu galviņa, sagriezta strēmelītēs;

2-3 burkāni, sagriezti ripiņās;

1-2 āboli, sagriezti kubiņos;

2-3 ēdamkarotes sāls;

2-3 ēdamkarotes cukura;

2-3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas;

1 ēdamkarote malta koriandra.

Pagatavošana

Samaisiet kāpostus, burkānus, ābolus, sāli, cukuru, ķiplokus un koriandru lielā bļodā. Berzējiet ar rokām, lai izdalītos sula.

Pārliek maisījumu stikla burkā, sablīvējot katru kārtu. Piespiež ar smagu priekšmetu.

Ielej vārošu ūdeni, lai pārklātu kāpostus. Burku pārklāj ar vāku vai drānu.

Atstājiet to vēsā vietā uz 2-3 nedēļām. Periodiski noņemiet putas vai pelējumu.

Pēc raudzēšanas burku aizver ar vāku un uzglabā ledusskapī.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikanta skābēto kāpostu recepte ar čili pipariem. + Vēl trīs receptes!

Skābēti kāposti ar burkāniem un dzērvenēm. + Vēl piecas labas receptes un mēness kalendārs skābēšanai!

Mazas viltībiņas viskraukšķīgāko skābēto kāpostiņu pagatavošanai