Viegla siera kūka ar ogām. Iespējami varianti!

30-12-2017

ogu_uka

Sastāvdaļas

Pamatnei
2 ēdamkarotes auzu kliju
1 ēdamkarote kviešu kliju
1 ola
40 ml mazkaloriju piena
5 gr cepamā pulvera
Saldinātājs pēc garšas

Biezpiena kārtai
2 olas
Saldinājas pēc garšas
250 gr mīksta biezpiena

Augļu kārtai
300 g augļu vai ogu (attēlā – upenes)
160 ml ūdens
6 g agaragara
Saldinātājs pēc garšas

Pagatavošana

Pamatnei: sajauc visas sastāvdaļas un liek formā, cep 180С aptuveni 10-15 minūtes.

Biezpiena kārtai: visas sastāvdaļas sablendē un pārlej pamatnei. Cep 60 minūtes 180С. Atdzesē cepeškrāsnī.

Ogu vai augļu kārtai: agaragaru izmērcē ūdenī 15-20 minūtes. Ogas nedaudz pavāra kopā ar saldinātāju, neļaujot uzvārīties! Sajauc ogas un ūdeni ar agaru. Liek uz ūguns un ļauj uzvirst, vāra 5 minūtes, pastāvīgi maisot. Lej ogu maisījumu uz biezpiena kārtas. Liek ledusskapī sastingt uz 1-3 kūkām.

Mums izdevās ļoti gardi, izmēģini arī tu. Ja garšoja, padalies ar draugiem!

loading...