Šo recepti iesakām visiem tie, kuriem garšo dabīgie mājas sieri. Jāatzīst, ka ne velti saimnieces dod priekšroku šādiem produktiem, veikalā pirktajos produktos bieži ir dažādas krāsvielas un garšas pastiprinātāji. Un kas gan var būt gardāks par pašu rokām gatavotu ēdienu!
Šodien iepazīstināsim ar mīkstā biezpiena siera recepti – to gatavo no krējuma un kefīra.
Sieru var pasniegt kā atsevišķu uzkodu, pievienot salātiem vai pārziest rīta grauzdiņam.
Vajadzēs 2,5% kefīru un 20% krējumu.
Sastāvdaļas
Krējums 500 ml
Kefīrs 500 ml
Dilles 1 pušķītis
Pagatavošana
Sagatavo blīvu kokvilnas audumu vai saliek marli 5-6 kārtās. Audumu ieklāj caurdurī.
Kefīru, krējumu sajauc, pievieno sāli un ielej sagatavotajā traukā.
Apsedz un liek zem sloga, notur ledusskapī divas diennaktis. No siera veido kukulīti un apbārsta ar sakapātiem zaļumiem.
Ja zaļumiem deillēm pievienosi pāris daiviņas saspiesta ķiploka, siers iegūs asumiņu. Mīksto uzkodu paņem līdzi piknikā vai iecep lavašā – garšos dievišķīgi!