Pašgatavots siers ar zaļumiem. Šo recepti vērts izmēģināt!

03-12-2017

1466540437_10

Šo recepti iesakām visiem tie, kuriem garšo dabīgie mājas sieri. Jāatzīst, ka ne velti saimnieces dod priekšroku šādiem produktiem, veikalā pirktajos produktos bieži ir dažādas krāsvielas un garšas pastiprinātāji. Un kas gan var būt gardāks par pašu rokām gatavotu ēdienu!

Šodien iepazīstināsim ar mīkstā biezpiena siera recepti – to gatavo no krējuma un kefīra.

Sieru var pasniegt kā atsevišķu uzkodu, pievienot salātiem vai pārziest rīta grauzdiņam.

Vegan-Cranberry-Dill-Goat-Cheese-header

Vajadzēs 2,5% kefīru un 20% krējumu.

Sastāvdaļas

Krējums 500 ml

Kefīrs 500 ml

Dilles 1 pušķītis 

Sāls 1 tējkarote
Roasted-Garlic-Herb-Cream-Cheese_Boursin

Pagatavošana

Sagatavo blīvu kokvilnas audumu vai saliek marli 5-6 kārtās. Audumu ieklāj caurdurī.

Kefīru, krējumu sajauc, pievieno sāli un ielej sagatavotajā traukā.

Apsedz un liek zem sloga, notur ledusskapī divas diennaktis. No siera veido kukulīti un apbārsta ar sakapātiem zaļumiem.

Ja zaļumiem deillēm pievienosi pāris daiviņas saspiesta ķiploka, siers iegūs asumiņu. Mīksto uzkodu paņem līdzi piknikā vai iecep lavašā – garšos dievišķīgi!