Krējuma pončiki, kas momentā pazūd no šķīvja. Vienkārša recepte

10-10-2019

ponchiki4


Maigi, mazi pončiki, kas ļoti ātri pazūd no šķīvja – varbūt tāpēc, ka ir tik maziņi un paši lec mutē?

Sastāvdaļas
30 porcijām
2 olas
150 ml trekna krējuma
6 ēdamkarotes piena
6 ēdamkarotes augu eļļas
100 g cukura
1 tējkarote vaniļas
Šķipsniņa sāls
300 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
Eļļa cepšanai
Pūdercukurs vai cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana
Sagatavošana: 10 minūtes › Gatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 30 minūtes

Sajauc olas un krējumu ar pienu, augu eļļu, cukuru, vaniļu un sāli.

Pievieno miltus ar cepamo pulveri, lai izveidotos viendabīga mīkla. Ērti to izdarīt ar rokas mikseri.

Katliņā ar biezu apakšu vai fritējamā katlā sakarsē eļļu tā, lai tā nesāktu vārīties. To var pārbaudīt, iemērcot eļļā sērkociņu vai zobu bakstāmo – ap to jāsāk veidoties maziem burbulīšiem.

Mīklu ņem ar divām tējkarotēm un ielaiž karstajā eļļā. Cep zeltaini brūnus pončikus.

Liek uz papīra dvieļa, lai uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar pūdercukuru. Labāk ēst uzreiz pēc pagatavošanas.

Labu apetīti!

Avots: “AllRecipes”