Krāsainais brulē krēms. Interesanta ideja svētku galdam

24-03-2018

mellenes_brulee


4 porcijas
Sagatavošana 5 minūtes
Termiskā apstrāde 12 minūtes
Atdzesēšana 1 stunda
Katrā porcijā ir • 185kkal • 2g proteīna • 16g ogļhidrātu, no tiem 12g cukuru • 13g tauku, no tiem 8g piesātināto • 1g šķiedrvielu

Iepriekš sakarsē grilu līdz augstākajam līmenim. Liek 125g melleņu, 1 ēdamkaroti ūdens un 2 tējkarotes pūdercukura dziļā pannā uz vidējas uguns un sutina 2 minūtes.

Ar karoti mellenes kopā ar iztecējušo sulu četru 250ml (9cm diametrā) formiņu apakšā.

Sasmalcina 2 rupja maluma miltu cepumus, ieliekot plastmasas maisiņā un saspiežot ar mīklas rulli.

Bļodā viegli sakuļ 300ml maztauku crème fraîche ar 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta un iemaisa cepumu drupatas.

Ar karoti pārliek maisījumu mellenēm un nolīdzina virsmu ar plakanu nazi vai lāpstiņu.

Vienmērīgi pārkaisa katru formiņu ar 1 nolīdzinātu ēdamkaroti brūnā cukura un grilē 10 minūtes vai kamēr cukurs karamelizējas. Nedaudz atdzesē pirms likt ledusskapī, lai atdzesētu vēl 1 stundu vai kamēr virsiņas sacietē.

ŠEFPAVĀRA PADOMI
Lai pagatavotu riekstainu brulē krēmu cepumu vietā lieto 2 ēdamkarotes sasmalcinātu, blanšētu mandeļu.