Īstas omes kotletes. Recepte, kas jāzina ikvienam!

12-07-2017

kotletes

Nepieciešams

Maltā gaļa (liellopa gaļa+cūkgaļa) 500-600 g,
Sīpoli 1 gab.
Ola 1 gab.
Baltmaize (bez garoziņas) 100-150 g,
Piens 150 ml
Milti 5-7 ēdamkarotes
Saldkrējuma sviests 2-3 ēdamkarotes
Augu eļļa 2-3 ēdamkarotes
Sāls
Svaigi malti pipari

Pagatavošana

Baltmaizi sagriež prāvos gabaliņos, liek bļodiņā un pārlej ar pienu.

Sīpolu notīra un sasmalcina.

Pannā sasilda sviestu kopā ar eļļu, liek tajā sīpolus, pievieno nedaudz sāls un apcep.

Sīpolus cep, līdz tie kļūst mīksti, uz vidējas vai mazas uguns, laiku pa laikam apmaisot.

Olas baltumu atdala no dzeltenuma.

Citā bļodiņā ieliek malto gaļu.

Pievieno no piena izņemtu, nospiestu baltmaizi, ceptus sīpolus (kopā ar eļļu, kurā tie cepās), olas dzeltenumu, sāli un svaigi samaltus piparus.

Masu kārtīgi izmaisa ar rokām un padauza, metot bļodiņā.

Padoms. Malto gaļu “mētā”, lai no tās izietu lielais gaiss. Tas padara maltās gaļas konsistenci vienmērīgāku un viendabīgāku, kotletes veidojot un cepot nezaudē formu.

Olas baltumu sakuļ ar mikseri stingrās putās tā, lai, apgriežot bļodiņu otrādi, olbaltums no tās nekristu ārā.

Padoms. Bļodiņai, kurā tiek kults olbaltums, jābūt tīrai, bez tauku pēdām, citādi olbaltums nesakulsies.

Olbaltumu pievieno kotlešu masai.

Masu labi izmaisa.

No maltās gaļas masas izveido kotletes un apvārta miltos.

Padoms. Kotletes var apviļāt arī rīvmaizē (blenderī sasmalcinātā baltmaizē bez garoziņas) vai panēšanas grauzdiņos.

Pannā sakarsē saldkrējuma sviestu kopā ar eļļu.

Kotletes (pirms tam notraucot liekos miltus, lai nepiedegtu) liek pannā un cep, līdz tās kļūst viegli brūnas.

Ielej pannā ar kotletēm nedaudz ūdens un sautē līdz gatavībai zem vāka.

Padoms. Kotletes var cept līdz gatavībai arī cepeškrāsnī. “Sajā gadījumā kotletes kārto uz cepampannas (var pievienot gabaliņu sviesta) un cep iepriekš līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 15-20 minūtes.

loading...

2 Comments

  1. latviete 28.04.2017 at 16:32 - Atbildēt

    nekada zina nedrikst taisit cuku edienu,jaukt klat maizi,pienu.Ja sipoli,kiploki garsvielas un viss.Gala ir ilgi jamica un bus miksta un suliga.Tagad pieradusi ka cukam dot visu bazt ieksa un micit.Vienigais kur var but vairaki ingridienti tas ir parastais rosols.Nekadas cuku baribas un esanas.Jo dabigaka gala,jo garsigaka.

  2. aija 15.01.2019 at 21:23 - Atbildēt

    CIK sevi atceros un man jau 63g. mana mamma VIENMĒR LIKA izmērcētu baltmaizi
    UN STARP CITU JO VAIRĀK MĪCA JO PALIEK CIETĀKA!!!
    Vispār šeit TIEŠI ŠINĪ receptē un VISPĀR katrs var izvēlēties kā un kas patīk .
    BŪT TI KATEGORISKAI un nosaukt cita cilvēka recepti par “cūku” “ēdienu”
    NAV PIEKLĀJĪGI!!!BRUTĀLI!
    (starp citu šovakar mīlās dāmas pagatavoju kotletes pēc šīs receptes ļooti Gardas )