Konservēti tomāti bez etiķa, bet ar kanēli

07-10-2019

Tomātus var marinēt, bet var saglabāt ziemai arī bez etiķa.

Uz 3 l burku vajadzīgs

5 ēdamkarotes cukura (ar kaudzīti)

2 ēdamkarotes sāls (bez kaudzītes)

1 tējkarote citronskābes

Uz 1 l burku vajadzīgs

2 ēdamkarotes cukura bez sāls

Nedaudz vairāk nekā pusēdamkarote sāls

Kafijas karotīte citronskābes

Pagatavošana

Tomātus saliek burkās.

No garšvielām – 2-3 daiviņas ķiploka

Piparu graudi

Krustnagliņas

Kanēlis gabaliņos

Pārlej ar verdošu ūdeni, ļauj atdzist, ūdeni nolej.

Burkā ieber sāli, cukuru un citronskābi.

Atkārtoti pārlej ar verdošu ūdeni un aizvāko.

Tomātiņi iznāk patīkami saldeni un maigi.

Skābums pat nav jūtams. Ļoti piemēroti tiem, kuri nedrīkst
lietot etiķi.

Pārsteigums ir kanēlis, bet izdodas ļoti labi. Uzlabo tomātu garšu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. TOMĀTI AR ZILAJĀM PLŪMĒM

2. TOMĀTI SALDSKĀBĀ MARINĀDĒ

3. “APSNIGUŠIE TOMĀTI”

loading...