Dārzeņu sezonā ziemai var pagatavot visdažādākās gardu zupu sagataves, kas aukstajā laikā ļaus pamatīgi ietaupīt. Labi izdodas soļanka, rasoļņiks, borščs un citas dārzeņu zupas burciņās.
Sastāvdaļas
● 3 kg svaigu gurķu
● 1 kg sīpolu
● 1 kg burkānu
● 0.6 l l tomātu pastas
● 250 g cukura
● 200 ml eļļas
● 2 ēdamkarotes sāls
● 100 grami 9 % etiķa
● 500 g vārītu grūbu
Pagatavošana
Dārzeņus samaisa katlā ar sāli, cukuru, eļļu, tomātu pastu.
Visu sutina 40 – 45 minūtes (kamēr mīksti).
Pievieno vārītas grūbas, tad etiķi, sautē vel 5 – 7 minūtes.
Karstu liek sterilizētās burkās.
KONSERVĒŠANAS UN MARINĒŠANAS RECEPŠU IZLASE GARDEDIS.LV
Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!
“Studentu zupiņa” ar sarkanajiem burkāniem un kāpostiem ziemas krājumiem
Biešu un kāpostu sagatave taviem ziemas krājumiem. + Vēl piecas “burciņzupas” idejas!
Kāpostu zupas sagatave ziemas krājumiem. + Trīs citas labas ziemai glabājamas dārzeņu zupiņas
Universāla zupas sagatave ziemai. + Vēl trīs mājas konservi zupām!