Šo pikanto uzkodu var pasniegt pie karstajiem ēdieniem vai pievienot salātiem.
Sastāvdaļas
4500 g ķirbja
24 smaržīgie pipari
24 krustnagliņas
1500 ml ūdens
Pustējkarote sāls
200 g cukura
700 ml ābolu etiķa
Pagatavošana
1․ Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sēklotni, kas tās aptver. Sagriež nelielos gabaliņos.
2․ Saliek ķirbja gabaliņus burkās, pievieno smaržīgos piparus un krustnagliņas.
3․ Siltu ūdeni sajauc ar sāli, cukuru un etiķi. Pārliecinās, ka visi kristāliņi izšķīduši.
4․ Salej ūdeni burkās un piesedz ar vāciņiem.
5․ Liek burkas katlā, kuras apakšā ieklāta auduma salvete. Pārlej ar siltu ūdeni tā, lai ūdens sniegtos līdz burku pleciņiem. Ļauj uzvārīties un atstāj uz nelielas uguns 5–7 minūtes.
6․ Izņem burkas, uzliek vāciņus, atdzesē un liek ledusskapī. Var nogaršot jau pēc 1–2 dienām, bet aizvākoti konservi var glabāties ledusskapī vairākus mēnešus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS ĶIRBJU RECEPTES!
Ķirbju un ābolu salāti. + Vēl pieci slaidi salātiņi
Muskatriekstu ķirbja kēksiņš. + Vēl piecas kēksu un mafinu receptes!
Siltie ķirbju un tomātu salāti ar rīsiem. Garšīgi un diētiski!