Rīvētu kizilu pietiek sajaukt ar cukuru un atstāt istabas temperatūrā uz dažām stundām. Šādu ievārījumu obligāti jāuzglabā ledusskapī.
Gatavošanas laiks
Kopā 3 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 15 min.
Sastāvdaļas
Kizils 800 g
Cukurs 800 g
Gatavošana
1․ Kizilu izberž caur sietu, lai atdalītu kauliņus un mizas. Ogu svars tiek norādīts bez mizām un kauliņiem.
2․ Iegūtajam biezenim pievieno cukuru un kārtīgi samaisa. Nosedz un atstāj istabas temperatūrā uz 2-3 stundām. Periodiski samaisa.
3․ Iepildiet ievārījumu sterilizētās burkās. Noslēdz ar vāciņiem un uzglabā ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Dzeltenās aličas ievārījums bez kauliņiem. + Vēl piecas ievārījumu receptes!
Cidoniju un brūkleņu marmelāde ar āboliem
Aprikožu ievārījums ar mandelēm. + Vēl piecas vieglas ievārījumu receptes!