Brīnišķīgs saldenā ķirbja, aso piparu, ķiploku un citu dārzeņu garšu un faktūru apvienojums.
Sastāvdaļas
1¹⁄₂ kg ķirbja
1 kg paprikas
500 g burkānu
500 g sīpolu
1¹⁄₂ kg tomātu
1 asais pipars
200 ml augu eļļas
100 g cukura
1 ēdamkarotes sāls
1 galviņa ķiploku
50 ml 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Ķirbi un papriku sagriež ne pārāk lielos gabaliņos. Burkānos sarīvē uz rupjas rīves. Smalki sagriež sīpolus.
2․ Tomātus un asos piparus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Pārlej katliņā.
3․ Tomātu masai pievieno eļļu, cukuru un sāli. Samaisa.
4․ Ļauj uzvārīties. Ieliek sīpolus un burkānus, samaisa un pēc atkārtotas uzvārīšanas gatavo vēl 10
minūtes.
5․ Pieliek ķirbi, samaisa, atkal uzvāra un vāra 10 minūtes.
6․ Pievieno papriku un caur presi izspiestus ķiplokus. Samaisa, ļauj uzvārīties un gatavo vēl 20 minūtes.
7․ Pāris minūtes līdz procesa beigām pievieno etiķi.
8․ Saliek salātus sterilizētās burciņās, aizvāko, apgriež otrādi un ietin. Pēc atdzišanas glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Lečo ar pupiņām ziemas krājumiem. + Vēl trīs interesantas lečo receptes!
Paprika eļļā ziemas krājumiem bez sterilizācijas. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Salāti “Meža noslēpums”. + Vēl piecas ļoti labas salātu receptes!