Saldais ķirbis lieliski sader ar papriku, burkāniem, sīpoliem un smaržīgajiem pipariem.
Sastāvdaļas
500 g ķirbja (nomizota)
3 paprikas
2 burkāni
50 ml augu eļļas
30 g cukura
20 g sāls
5 – 6 ķiploka daiviņas
Pusotra ēdamkarote 9% etiķa
Pagatavošana
1․ Ķirbi sagriež vidēja lieluma kubiņos, papriku – salmiņos vai gabaliņos, sīpolus – pusgredzenos.
Burkānus sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Katliņā sakarsē eļļu. Ieliek tajā sīpolus, burkānus un papriku. Apcep 20 minūtes.
3․ Pievieno ķirbi, cukuru un sāli. Sautē uz vidējas uguns 20 minūtes.
Ja no dārzeņiem izdalās maz sulas, pielej nedaudz ūdens.
4․ Sasmalcina ķiploku, pieliek salāties, vāra 3 minūtes. Noņem no karstuma avota un pievieno etiķi.
5․ Dārzeņu salātus ar ķirbi liek sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē.
Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO KONSERVĒTO SALĀTU RECEPTES!
Marinēti gurķu salātiņi ziemai. Saimnieces Maritas recepte
Salāti ziemas krājumiem ukraiņu stilā. + Vēl piecas marinētu salātu receptes!
Kāpostu salāti ar gurķiem un tomātiem ziemas krājumiem
Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!
Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!