Ķirbji ar apelsīniem un citroniem. Mans šī rudens lielākais atklājums!

24-10-2020

Pateicoties apelsīniem un citroniem, ķirbis iegūst eksotisku garšu. Izmēģini, nenožēlosi!

Sastāvdaļas

1 kg ķirbju

Puse citrona

1 apelsīns

1 tējkarote citronskābes

250 g cukura

Pagatavošana

1․ Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos. Liek katliņā.

Ķirbju svars norādīts notīrītā veidā.

2․ Citronu un apelsīnu sagriež mazākos gabaliņos, procesā izņemot arī sēkliņas.

3․ Pievieno augļus ķirbjiem, citronskābi un cukuru. Samaisa.

4․ Atstāj zem vāka uz 3 stundām istabas temperatūrā.

Pa to laiku katliņā būs izdalījusies sula.

5․ Liek uz vidējas uguns. Kad parādīsies pirmie burbulīši, vāra 10 minūtēm, reizēm samaisot.

6․ Ķirbi un citrusaugļus liek sterilizētajās burkās. Pārlej ar sīrupu. Aizvāko.

7․ Apgriež otrādi, apsedz ar dēli un atdzesē. Glabā vēsā, tumšā vietā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Klasika: marinēti ķirbji ar krustnagliņām. + Vēl trīs lieliskas ķirbju receptes!

Pieci neparasti ķirbju ēdieni: arī pankūkas, šnicele, zupa

loading...