Ķiploku konfits. + Vēl piecas lieliskas ķiploku receptes!

15-09-2021

Foto – Pixabay

Šādā veidā cepti ķiploki izdodas ļoti mīksti, lai gan daiviņas paliek veselas. Nedaudz uzspiežot, tās pārvēršas par gardu smēriņu. Vēl viena lieliska īpatnība – šādi gatavoti ķiploki nebojā elpu!

Sastāvdaļas

2 – 4 ķiploka galviņas

200 – 400 ml olīveļļas

Var pievienot svaigus garšaugus pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1․ Notīra ķiplokus un sadala daiviņās.

2․ Liek tos cepšanas formā un pārlej ar eļļu.

Eļļai jāpārklāj visas daiviņas.

3․ Liek līdz 90–95 °C sakasētā cepeškrāsnī uz 3 stundām.

4․ Atdzisušos ķiplokus pārliek stikla burkā kopā ar eļļu. Var glabāt ledusskapī vairākas nedēļas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kā uzglabāt ķiplokus ziemai? Sapin bizē vai iemarinē!

Ātri marinēti sīpoli ar ķiplokiem un garšvielām. + Vēl trīs pikantas piecminūšu uzkodiņas!



Mazsālīti ķirštomātiņi ar ķiploku pildījumu. + Vēl piecas receptes!

Nikns ķiploku uzlējums asinsvadu attīrīšanai un labākai imunitātei

Marinēti ķiploki. Lieliska uzkoda ziemas krājumiem!

loading...