Ķiploku eļļā cepti kartupelīši. Ļoti laba recepte!

18-04-2018

kartupeli5

Reizēm sakārojas ko pavisam vienkāršu, sātīgu un tai pašā laikā aromātisku. Tieši tādi ir ķiploku eļļā cepti kartupelīši.

Sastāvdaļas
10 g pētersīļu lapiņu
100 g sviesta
1 ēdamkarote krējuma
4 daiviņas ķiploka
5 kartupeļi
100 g cieta siera

kartupeli4

Pagatavošana
1. Vispirms kārtīgi nomazgā un notīra kartupeļus.

2. Ieziež formiņu ar sviestu, liek tajā uz pusēm sagrieztus kartupeļus.

3. Pagatavo eļļas un krējuma maisījumu.

4. Izspiež ķiploku caur presi, sīki sagriež pētersīļus, pievieno visu eļļai.

5. Uz smalkas rīves sarīvē sieru un kopā ar garšvielām pievieno ķiploku, eļļas un krējuma maisījumam.

6. Sagatavoto masu pārlej kartupeļiem.

7. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep, līdzi kartupelīši gatavi!

Labu apetīti!