Ķiploku bulciņas ar zaļumiem. Gaisīgas un aromātiskas, garšos visiem!

19-02-2019

bulcinas

Aromātiskas, gaisīgas ķiploku bulciņas lieliski sader ar galvenajiem ēdieniem un papildina pusdienu galdu ikvienā ģimenē.

Sastāvdaļas
250 ml piena
400 g miltu
2 ēdamkarotes augu eļļas
Pustējkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sausā rauga
7 daiviņas ķiploku
50 g sviesta
1 pušķītis pētersīļu
1 olas dzeltenums

Pagatavošana
Sajauc pienu, miltus, augu eļļu, sāli, cukuru un raugu.

Iejauc mīklu, pārsedz ar dvieli un atstāj tumšā vietā, kamēr paceļas divreiz lielākā apjomā.

Gatavo mīklu sadala 16 daļās.

Pārsedz ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai vēl nedaudz uzrūgtu.

Sablendē sasildītu sviestu, ķiplokus un zaļumus.

Katras bulciņas centrā izveido padziļinājumu ar asu naža asmeni un iedobīti piepilda ar ķiploku pildījumu.

Bulciņas pārziež ar sakultu dzeltenumu un liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 15 minūtes.

Labu apetīti!