Ķīnas kāpostu tītenīši. Maigs un aromātisks variants, kuru vēl nezināji!

15-01-2018

pekinas_kaposti

Ar parastiem mājas kāpostu tīteņiem nevienu nepārsteigsi, bet ir arī daudz citu šīs iecienītās receptes variantu, malto gaļu aizvietojot ar vistas krūtiņu biezpienu, bet kāpostu vietā izmantojo tĶīnas kāpostu lapas – iznāks aromātiskāk un maigāk. Gatavot ir ļoti vienkārši!

Sastāvdaļas
1 galviņa Ķīnas kāpostu
2 ēdamkarotes biezpiena
5 šampinjoni
1 tomāts
3 daiviņas ķiploka
300 g vistas krūtiņas
2 ēdamkarotes tomātu pastas
Zaļumi, malti melnie pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana
1. Sadala Ķīnas kāpostu pa lapām: lai to izdarītu, nogriež 5 cm aplīti pie pamatnes. Uzmanīgi noņem 8 lapas. Tās uz 3-5 minūtēm iegremdē katliņā ar verdošu ūdeni. Atdzesē, cietās šķiedras nogriež ar nazi vai viegli izdauza ar gaļas āmuriņu.

2. Vistas fileju sīki sagriež, pievieno graudainu biezpienu, sasmalcinātas sēnes un tomātus, nedaudz zaļumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Samaisa.

3. Uz kāposta lapas platākās daļas liek gaļas maisīumu. Ārējās puses ieloka uz iekšu, pēc tam lapu satin ruletē kopā ar pildījumu. Tā izdara ar visām lapām pēc kārtas.

4. Tīteņus kārto uz cepamās pannas, kas ieziesta ar eļļu. Pārlej ar mērci, kas gatavota no tomātu pastas, sasmalcinātiem zaļumiem, ķiplokiem un neliela daudzuma ūdens. Formu liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40 minūtēm. Pasniedz ar krējumu un rota ar svaigiem zaļumiem.

loading...