Kēksiņi uz kociņa jeb keikpopsi. Burvīgs ballīšu našķis!

06-02-2018

cakepops


Populārais amerikāņu bērnu ballīšu kārums – biskvīta bumbiņas uz kociņa – kļūst populāras arī Latvijā. Piedāvājam šokolādes biskvīta keikpopsus. Protams, šokolādē!

Sastāvdaļas 20-30 keikpopsiem
1 šokolādes biskvīts
400 g šokolādes-riekstu pastas
Rotāšanai
Piena, rūgtā un baltā šokolāde
Cukura dražejas
Sasmalcināti riekstiņi
Konditorejas cukurs
Iesmiņi vai nūjiņas

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 1 stunda › Kopējais laiks: 1 stunda 20 minūtes
Biskvītu sasmalcina bļodā, pievieno šokolādes pastu. Rūpīgi izmaisa. Pārsedz bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
cake_pops_seq1
No iegūtās masas izrullē aptuveni valrieksta lieluma bumbiņas. Vieglāk to izdarīt ar mitrām rokām. Liek uz paplātes vai pannas un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pa to laiku ūdens peldē izkausē šokolādi. Var izmantot piena, rūgto vai balto šokolādi.

Izņem bumbiņas no ledusskapja.

Ar nūjiņu vai iesmiņu katras bumbiņas vidū izdur caurumiņu. Pēc tam iemērc nūjiņu kausētajā šokolādē, tad iedur bumbiņā.

cake_pops_seq2

Procedūru atkārto ar visām bumbiņām, pēc tam vēlreiz ieliek ledusskapī uz 20 minūtēm, lai iesmiņi “iesēstos” un bumbiņas no tiem nekristu nost.

Kad izņem no ledusskapja, var ķerties pie rotāšanas!

Katru bumbiņu iemērc kausētajā šokolādē. Liek uz šķīvja vai nostiprina vertikāli, lai šokolāde sastingtu.
cake_pops_seq3
Lai nostiprinātu vertikāli, var iedurt iesmiņus otrādi apvērstā caurdurī, tā tās paliks ideāli apaļas.

Kamēr šokolāde nav sastingusi, bumbiņas var rotāt ar krāsainām dražejām, cukuru vai riekstiņiem. Var arī vienkārši pārkaisīt ar rīvētu šokolādi, sadrupinātiem cukuriem vai kokosriekstu skaidiņām.