Ķeizara ievārījums no stingrām ērkšķogām un ķiršu lapu sīrupa. Neparasti!

04-07-2017


Vēl stingrām ērkšķogām izņem sēklas, liek traukā kārtās ar ķiršu lapām un aplej ar verdošu ūdeni.

Pēc 6 stundām ūdeni nolej un tajā pagatavo sīrupu (pēc aprēķina uz 1 kg ogu – 1,5 kg cukura, glāze ūdens). Ķiršu lapas izņem, ogas uz 5-7 minūtēm ieliek vārošajā sīrupā, tad noceļ no uguns un vēl 6 stundas nostādina.

Tad uzkarsē un vāra līdz gatavībai.

Ievārījuma smaragda nokrāsa, kuras dēļ tas arī nosaukts par ķēniņu ēdienu, saglabājas, ja vārījumu ātri un stipri atdzesē.

loading...