Kebabs grieķu gaumē, gatavots cepeškrāsnī. + Vēl trīs receptes!

13-01-2025

Foto – Pixabay

Sulīgus kebabus var pagatavot no maltas liellopa vai jēra gaļas. Pasniedziet ar tzadziki vai citu mērci.

Gatavošanas laiks

Kopā 30 minūtes
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 15 min.
Porciju skaits 4

Kebabu sastāvdaļas

Sīpoli ½ gab.
Ķiploki 2 daiviņas
Svaigi pētersīļi 1 saišķis
Liellopa vai jēra gaļas maltā gaļa 1 kg
Kumīns ½ tējk.
Malts kanēlis 1 tējk.
Malta raudene 2 tējk.
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas

Tzadziki mērces sastāvdaļas

Svaigi gurķi 1 gab.
Sāls pēc garšas
Grieķu jogurts 150 g
Ķiploki 1 daiviņa
Svaigas dilles 1 zariņš
Citrons ½ gab.



Pagatavošana

1․ Iepriekš uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Ja izmantojat koka iesmus, iemērciet tos aukstā ūdenī uz 15 minūtēm.

2․ Sīpolu smalki sagrieziet. Sajauciet ķiplokus un pētersīļus blenderī. Šīs sastāvdaļas iemaisa maltajā gaļā kopā ar ķimenēm, kanēli, oregano, sāli un pipariem.

3․ No maltās gaļas izveido desiņas, uzver uz iesma. Liek tās uz cepšanas paplātes tā, lai gaļa nesaskartos ar apakšdaļu un iesmu malas izvirzītos pāri malām.

4․ Cepiet kebabus 12-15 minūtes. Pēc vēlēšanās 2-3 minūtes apcep zem grila.

5․ Mērces pagatavošanai sarīvē gurķi. Ielieciet bļodā, kas izklāta ar dvieli. Apkaisiet ar sāli un atstājiet uz 10-15 minūtēm.

6․ No gurķa izspiež lieko šķidrumu. Dārzeņus sajauc ar jogurtu, sasmalcinātu ķiploku, sasmalcinātām dillēm un citrona sulu. Mērci pasniedz virs kebaba.




IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Islimkebabs. Fantastiski gardas turku frikadelītes ar baklažāniem un tomātu mērci

Īsts ļula kebabs. Labākie knifiņi, garšvielas, gaļas “dueti”

Kartupeļu kebabs uz grila. Zeltaini brūns un aromātisks!

Ļuļa kebabs. Pagatavo uz oglēm, noslēdzot grila sezonu!