Kausēts siers ar šampinjoniem. Krēmīga piedeva sviestmaizēm vai makaroniem

24-01-2020

Sastāvdaļas

500 g biezpiena
2 olas
2-3 ēdamkarotes krējuma
Sāls pēc garšas (aptuveni 1 tējkarote bez kaudzītes)
1 nepilna tējkarote sodas
Sīki sagriezti pētersīļu un diļļu zaļumi
200 g šampinjonu vai citu sēņu

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc un sakuļ ar iegremdējamu blenderi.

Katliņu liek ūdens peldē, maisot vāra aptuveni 15 minūtes.

Pa šo laiku masa izkusīs un kļūs viendabīga.

Ja tomēr gribas vēl krēmīgāku konsistenci, vēlreiz sablendē pirms sēņu pievienošanas.

Sēnes sīki sagriež un apcep augu eļļā gatavas, mazliet pieliekot sāli un arī maltus piparus (pēc vēlēšanās).

Kad biezpiena masa pilnībā izkususi, pievieno pētersīļus un ceptās sēnes, rūpīgi izmaisa.

Uzreiz lej formās.

Ļauj sieram pilnībā atdzist, liek ledusskapī.

Pikantākai garšai var pievienot dažas sasmalcinātas ķiploka daiviņas.

Papildinājums: ja nav trekna mājas krējuma, var to aizstāt ar 70-100 g laba sviesta. Tāds siers ir ne tikai gards uz sviestmaizēm, to var pievienot arī karstiem spageti.

loading...