Kartupeļu šašliks ar speķīti “Spēks kaulos”, gatavots uz oglēm vai cepeškrāsnī. + Vēl piecas tupeņu receptes!

04-02-2020

kartupeli_shashliks

Sagriež notīrītus kartupeļus 4-5 mm biezās šķēlītēs.

Ja kartupeļi ir jaunie, tos var arī netīrīt, vienkārši rūpīgi nomazgāt.

Sagriež speķi vai bekonu mazliet plānākās šķēlītēs.

Abas sastāvdaļas vajadzīgas aptuveni vienādā daudzumā.

Tad uzver šašlika sastāvdaļas uz iesmiem. To visvieglāk izdarīt, izveidojot nelielu piramīdiņu no
pamīšus kārtota speķa un kartupeļiem uz virtuves dēlīša. Ar iesmu no augšas uzdur un virza visu konstrukciju uz iesma roktura pusi, cenšoties saglabāt kartupeļu formu.

Ja izmanto sālītu speķi, to pagaršo – ja speķis ir diezgan sāļš, sāls pietiks, to papildus nevajag pievienot.

Ja speķis ir nesāļš, apsāla šašliku, kad tas jau uzdurts uz iesma.

Pēc vēlēšanās var pārkaisīt arī ar pipariem.

Ietin šašliku folijā, nostiprina galus, lai nekas neiztecētu un liek uz oglēm aptuveni uz 20 minūtēm.

Nesteidzies, lai speķis izčurkst, lai kartupeļi ir mīksti un brūngani. Kad sāk parādīties speķa un kartupeļu aromāts, attin, noņem foliju un liek uz oglēm vēlreiz.

Var gatavot arī cepeškrāsnī!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Diētiski cepti kartupeļi “Saimniece atpūšas”. + Vēl piecas labākās kartupeļu ēdienu receptes

Kartupeļu ruletītes ar malto gaļu. + Vēl trīs dažādu rulešu receptes!

Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem

Cepti kartupelīši ar garšaugiem un desiņām Andalūzijas gaumē

Kartupeļu knēdeļi ar žāvētu gaļiņu. + Vēl desmit kartupeļu ēdienu receptes!

loading...