Kartupeļu pankūciņas ar lasi. Lienes Zemītes recepte Baltā galdauta svētkiem

30-04-2020

“Mēs katru gadu 4.maijā svinam Baltā galdauta svētkus, to darīsim arī šogad, tomēr šaurā ģimenes lokā. Šobrīd vēl vairāk nekā jebkad mums jābūt vienotiem un stipriem, tāpēc aicinu klāt baltu galdautu, kas simbolizē pašapziņu, lepnumu un ir kā vienojošais elements. Esmu sagatavojusi skaistu galda klājumu, idejas vieglām uzkodām un svētku karalieni – ķiršu-biezpiena kūku ar šokolādes cepumu pamatni. Lai skaisti un ģimeniski svētki!” novēl Rimi Gardēde Liene Zemīte.

Veselīgi, ātri pagatavojami, mūsdienīgi un pārsteidzoši – tā ir šo svētku uzkodu devīze. Iecienīta uzkoda Lienes mājās ir mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi.

Mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi (4 personām, 35 minūtes)

Nepieciešams:

2 lieli kartupeļi

2-3 šķipsniņas sāls

Šķipsniņa piparu

Puse olas

50 g parmezāna

Olīveļļa cepšanai

100 g svaigā siera Rasa

8 plānas šķēlītes mazsālīta laša vai foreles

100 g gurķa

Zaļumi dekoram

Pagatavošana

Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu parmezānu, samaisi un cep sakarsētā eļļā, kamēr zeltaini brūnas.

Nosusini salvetē, liec uz uzkodu šķīvja, uz katras pankūciņas kārto pustējkaroti svaigā siera, tad mazsālīta laša gabaliņu, dekorē ar sasmalcinātu gurķi un zaļumiem.

Šo uzkodu iesaku ēst siltu.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Pankūku torte “Klostera namiņš”. Skaista un garšīga recepte!

Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem

Pankūku mīkla, kas izdodas vienmēr. Pamata recepte + desmit idejas pankūkām

loading...