Kartupeļu kebabs uz grila. Zeltaini brūns un aromātisks!

01-08-2017

kartupeli

Par kartupeļu ēdieniem var runāt bezgalīgi, tomēr vienkāršais dārzenis nebeidz mūs pārsteigt. Vēlamies piedāvāt savu grilētu kartupeļu variantu. Recepte ir vienkārša, rezultāts – lielisks! Un viss, pateicoties ideālam garšvielu ” komplektam”.

Pievērs uzmanību, ka rozmarīnu jāpievieno pavisam nedaudz. Tā rūgtenā piegarša un dūmainā smarža lieliski ietonēs kartupeļu garšu. Kumīna riekstainās notis piešķirs pikantumu.

Sastāvdaļas

2 kartupeļi
1 šķipsniņa rozmarīna
100 speķa
Škipsniņa kumīna vai ķimeņu
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas

Pagatavošana
1. Notīrītus kartupeļus sagriež plānās, 5 mm biezuma šķēlēs.
1

2. Speķi sagriež līdzīgās šķēlītēs.
2

3. Uz iesmiem saver pārmaiņus kartupeļus un speķi.
3

4. Tagad jāpārkaisa topošais kebabs ar garšvielām. Sāls daudzums atkarīgs no speķa garšas. Var pievienot šķipsniņu kaltēta rozmarīna vai zariņu svaiga rozmarīna.
4

5. Ietin kebabu folijā, kārtīgi aiztin galus.
5

6. Kartupeļus gatavo 30 minūtes. Kad speķis izkusis un sāks izplatīties tīkams aromāts, foliju noņem, bet iesmus vēlreiz uzliek uz grila. Kartupeļi apbrūnēs, un ēdiens gatavs!
6

loading...