Kartupeļu biezzupa ar bekona kraukšķīti. Siltums kaulos!

07-01-2019

Screenshot_204

Pagatavošanas laiks: 60-90 minūtes
Sarežģītība: vidēja

Sastāvdaļas
50 g bekona
Lociņi pēc garšas
1,5 l piena
2 ēdamkarotes miltu
330 ml krējuma
Sāls pēc garšas
1,5 kg kartupeļu
150 g cieta siera
Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Kartupeļus novāra, 1 noliek malā, pārējos sablendē.

2. Katliņā ielej pienu un pievieno miltus.

3. Vāra aptuveni 10 minūtes, pievieno sāli un piparus, samaisa.

4. Pievieno pienam gatavo kartupeļu biezeni un nedaudz pavāra.

5. Ātri sarīvē sieru uz smalkas rīves.

6. Pievieno sieru zupai, samaisa, līdz siers izkusis.

7. Uzreiz pievieno krējumu, samaisa.

8. Ielej zupu šķīvītī, virsū liek sagrieztus kartupeļu gabaliņus, pārkaisa ar bekonu un sieru, smalki sagrieztiem lociņiem.

Labu apetīti!

loading...