Kartupeļu biezenis ar fenheli. + Vēl piecas labas kartupeļu receptes1

24-02-2020


Sastāvdaļas 4 personām

6 vidēji lieli, miltainas šķirnes kartupeļi

2 sīpoli, smalki sakapāti 4 ķiploka daiviņas 2 ēdamkarotes olīveļļas apmēram 400 ml zivju buljona 2 zvaigžņu anīsa augļi 1 saišķītis (apm. 60 g) fenheļa zaļumu 4 olu dzeltenumi sāls pipari

1. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

2. Sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pievieno kartupeļu gabaliņus un pielej pusi zivju buljona. Pieliek zvaigžņu anīsu un visu vāra, laiku pa laikam apmaisot un papildinot zivju buljonu.

3. Tikmēr ar kapājamo nazi ļoti smalki sagriež fenheļa zaļumus.

4. Kad kartupeļi ir pavisam mīksti, izņem ķiplokus, kartupeļu masu labi sablendē un mazliet atdzesē.

Olu dzeltenumus sakuļ un karstā ūdens peldē kārtīgi saputo ar kartupeļu masu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un iemaisa smalki sakapāto fenheli.



Ieteikums. Vienkāršākam variantam nelielā ūdens daudzumā izvāra mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un veselu sīpolu.

Kad sīpols ir izņemts un kartupeļi mazliet nokāsti, tos saspaida ar stampu, pielej labu olīveļļu, iemaisa fenheļa zaļumus un saspiestu ķiploku un pēc garšas pievieno sāli.

Klāt labi der fenheļa sakneņi un cepta zivs.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Kartupeļu šašliks ar speķīti “Spēks kaulos”, gatavots uz oglēm vai cepeškrāsnī. + Vēl piecas tupeņu receptes!

Vairāk recepšu grāmatā – Savvaļas augi un ogas manā virtuvē!

loading...