Kartupeļu biezeņa rulete “Salami konfekte”. Sieklas skrien mutē!

17-03-2018

rulete2

Pikanta salami desa, kartupeļi un siers – trio, no kā var radīt ļoti interesanti ēdienu, kas ne tikai labi garšo, bet arī lieliski izskatās.

Sastāvdaļas
1,5 kg kartupeļu
0,5 glāzes miltu
1,5 tējkarotes oregano
1 tējkarote ķiploku pulvera
150 g cieta siera
2 olas
1 tējkarote bazilika
Malti melnie pipari pēc garšas
150-200 g salami

Pagatavošana
1. Kartupeļus novāra, pagatavo biezeni. Pievieno sāli, piparus, oregano, ķiploku pulveri, kaltētu baziliku, olas un miltus, kārtīgi izmīca.

2. Salami sagriež plānās šķēlītēs, liek uz cepamā papīra, pārklāj ar kartupeļu biezeņa kārtu.

3. Plāni sagriež vai sarīvē sieru (var izmantot arī mocarellu), liek uz biezeņa.

4. Rūpīgi satin ruleti, ietinot cepamajā papīrā gluži kā konfekti.

Liek cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, lai siers izkustu un rulete labi izceptos.

Oriģinālo uzkodu pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.