Kartupeļi frī cepeškrāsnī. Aromātiski un diētiski!

02-10-2018

kartupeli19


Kartupeļus frī ar garšvielām un bez taukvielām (tikai 2 ēdamkarotes augu eļļas 1 kg kartupeļu pagatavošanai), iespējams, kļūs par jūsu ģimenes iecienītāko kartupeļu ēdienu.

Sastāvdaļas
4 porcijas
1 kg šķēlītēs kartupeļu
2 ēdamkarotes augu eļļas
2 ēdamkarotes rīvmaizes
1 tējkarote paprikas pulvera
½ tējkarote malta kumīna
Šķipsniņa maltu sarkano piparu
Sāls, pipari
1 tējkarote kaltēta timiāna

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 40 minūtes › Kopējais laiks: 1 stunda

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220°С (konvekcijas krāsni līdz 200°С).

Pannu pārklāj ar cepamo papīru.

Kartupeļus rūpīgi nomazgā ar suku, nosusina ar salveti un sagriež gareniski 8 daļās.

Kartupeļu daiviņas liek lielā bļodā, apslaka ar eļļu un samaisa, lai eļļa vienmērīgi tās apņemtu.

Bļodiņā sajauc rīvmaizi, paprikas pulveri, timiānu, piparus, sāli un kumīnu. Apviļā kartupeļu daiviņas garšvielu panējumā.

Kārto kartupeļus vienā kārtā uz pannas, un, periodiski apgrozot, cep sakarsētā cepeškrāsnī 35-40 minūtes zeltaini brūnus, kamēr kļūst kraukšķīgi. Pasniedz karstus.

Padoms! Daiviņām jābūt vienāda izmēra, tad izcepsies vienmērīgi.

Avots: AllRecipes

loading...