Kartupeļi ar vistu un sēnēm podiņā, cepeškrāsnī gatavoti

06-05-2018

kartupeli_vista


Sastāvdaļas
400 g vistas filejas
250 g šampinjonu vai meža sēņu
250 g kartupeļu
150 ml ūdens
80 g miltu
60 g cieta siera
40 g krējuma
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploka
Garšvielas, sāls pēc vēlēšanās

Pagatavošana
1. Sagatavo fileju, nosusina ar salvetēm, sagriež mazos gabaliņos. Dziļā šķīvī sajauc miltus, sāli ar pipariem, apviļā tajos gaļu, apcep eļļā. Sīki sakapā sīpolus, apcep, pievieno sēņu gabaliņus, apcep līdz gatavi.

2. Kartupeļus sagriež kubiņos, liek podiņos, tiem virsū gaļu, bet pēdējos liek sīpolus un sēnes. Pārlej ar maisījumu no krējuma, garšvielām un saspiesta ķiploka, kā arī zaļumiem.
Kartupeļus, vistu krējumā liek līdz 230 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Pēc 30 minūtēm pārkaisa ar rīvētu sieru, liek cepties vēl uz 10 minūtēm.

Gatavos podiņus liek uz šķīvjiem un pasniedz!

loading...