Kārtainie tunča salāti “Pavasara tops”. Kļūs par iecienītākajiem!

07-05-2019

thumb-840x440

Jo tuvāk siltais laiks, jo vairāk kārojas svaigus dārzeņus, augļus un vitamīnus. Smagi un trekni salāti lai paliek ziemas sezonai, pienācis laiks pagatavot vieglus un gardus kārtainos tunča salātiņus.

Recepte ir maksimāli vienkārša, iznāk ļoti gardi un izskatās skaisti.

Sastāvdaļas
2 tomāti
1 gurķis
1 paprika
1 sīpols
2 olas
250 g konservēta tunča
100 g konservētas kukurūzas
100 g zaļo zirnīšu
1 daiviņa ķiploka
6 ēdamkarotes olīveļļas
10 olīvas
Sāls, melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana
Papriku, tomātus, gurķi un sīpolu nomazgā, nomizo un sagriež kubiņos.

Ķiploku izspiež caur presi, ieziež ar to dziļu salātu trauku.

Traukā liek sagrieztos dārzeņus, pievieno sāli un 3 ēdamkarotes olīveļļas. Visu izmaisa.

Dārzeņu maisījumu liek salātu trauciņu apakšā.

Tuncim, kukurūzai un zirnīšiem nolej lieko šķidrumu.

Zivi sadala un liek trauciņos virs dārzeņu maisījuma.

Virsū kaisa kukurūzu un zirnīšus, rūpīgi izlīdzina kārtas ar karotes palīdzību, pārkaisa ar sīki sagrieztiem lociņiem un pārlej ar atlikušo olīveļļu.

Katru porciju rotā ar olīvām, 4 daļās sagrieztām olām un zaļā vai violetā bazilika zariņiem.

Labu apetīti!

loading...