Karaliskā biezpienmaize. Recepte, kuru vērts saglabāt!

28-04-2018

biezpienmaize6


Sastāvdaļas
1 paciņa vaniļas
2 glāzes miltu
2 glāzes cukura
150 g sviesta
½ tējkarotes sodas
1 šķipsniņa sāls
400-500 g biezpiena
4 olas

Pagatavošana
Karaliskā biezpienmaize izdodas vienkārši lieliski!

1. Sviestu liek bļodiņā, lai tas kļūtu mīksts.

2. Kad sviests pakusis, pievieno cukuru un miltus, rūpīgi izmaisa.

3. Pēc tam pievieno šķipsniņu sāls un sodu, rūpīgi iejauc mīklu.

4. Ieziež formiņu ar sviestu un tajā blīvi ievieto 2/3 mīklas.

5. Atlikušo mīklu atstāj saldētavā sastingt.

6. Bļodiņā sakuļ biezpienu ar olu un cukuru.

7. Pēc tam biezpienam pievieno vaniļu, liek pildījumu mīklā. Var pievienot žāvētus augļus vai riekstus pēc vēlēšanās.

8. Mīklu izņem no ledusskapja un sarīvē uz rupjas rīves, pārkaisa pildījumam.

9. Cep aptuveni 45 minūtes 180 grādu temperatūrā.

loading...

1 Comment

  1. Anita 22.06.2019 at 14:55 - Atbildēt

    Nav saprotams, cik cukura jāpievieno mīklai, cik biezpienam