Kāpostu zupas sagatave ziemas krājumiem. + Trīs citas labas ziemai glabājamas dārzeņu zupiņas

22-10-2024

Sastāvdaļas
2 kg kāpostu
0,5 kg tomātu
1 kg burkānu
0,5 kg sīpolu
0,5 glāzes cukura
0,5 glāzes 9% etiķa
100 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes sāls
10 piparu graudi
Lauru lapas, ķimenes, dilles




Pagatavošana
Kāpostus sagriež smalkos salmiņos.

Tomātus sagriež kubiņos.

Sīpolus nomizo un sasmalcina.

Burkānus sarīvē uz vidējas rīves.

Dārzeņus saliek katliņā, pielej augu eļļu.

Katliņu liek uz plīts, sautē aptuveni 35 minūtes.

Pielej etiķi, pieliek garšvielas, samaisa.

Ļauj uzvārīties un liek sterilizētās burkās.

Burkas aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā līdz atdzišanai.

Glabā vēsā vietā.

Padoms: ja pieliksi arī rīsus vai grūbas, iznāks praktiski gatava zupa. Jāpievieno tikai ūdens!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. SALDĒTU DĀRZEŅU MAISĪJUMS ZUPAI

2. SĒŅU SOĻANKA ZIEMAS KRĀJUMIEM



3. DĀRZEŅU SAGATAVE BORŠČAM

4. STUDENTU ZUPIŅA ZIEMAS KRĀJUMIEM

5. SĒŅU SALĀTI AR DĀRZEŅIEM ZIEMAS KRĀJUMIEM