Ziemas krājumus lieliski papildinās svaigu kāpostu salātiņi.
Sastāvdaļas
1,5 kg svaigu kāpostu
0,5 kg tomātu
0,5 kg gurķu
0,5 kg burkānu
0,5 kg sīpolu
200 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
1 pušķītis diļļu
5 daiviņas ķiploka
150 ml 9% etiķa
Pusēdamkarote maltu melno piparu
Pagatavošana
Sīki sagriež kāpostus, pārkaisa ar sāli, samaisa un viegli piespiež.
Pēc tam sagriež sīpolus un atkal samaisa, tad pievieno dilles.
Burkānus sarīvē (var uz korejiešu burkānu rīves) un atkal samaisa un viegli piespiež.
Pievieno cukuru un ķiplokus ar salmiņos sagrieztu aso piparu un atkal samaisa.
Sagriež gurķus un tomātus, pievieno salātiem, pārlej ar eļļu.
Liek uz uguns uz 10 minūtēm un pievieno 150 ml 9% etiķa, rūpīgi samaisa.
Visu liek burkās, sterilizē un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin segā un atdzesē istabas temperatūrā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gurķu salāti ar sīpoliem un ķiplokiem. + Vēl piecas salātu receptes ziemas krājumiem!
Gurķu un tomātu salāti ar hmeli suneli. + Vēl desmit dārzeņu salāti taviem ziemas krājumiem!
Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!
Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!