Kraukšķīga un garšīga uzkoda. Dārzeņi lieliski sader ar skābenajiem āboliem.
Sastāvdaļas
700 – 800 g kāpostu
400 – 500 g burkānu
400 g ābolu
1 l ūdens
4 tējkarotes sāls
6 tējkarotes cukura
1 tējkarote citronskābes
Recepte paredzēta 2 puslitra tilpuma burkām.
Pagatavošana
1․ Kāpostu sagriež gabaliņos. Burkānus un ābolus sarīvē uz rupjas rīves.
2․ Visu samaisa, blīvi saliek sterilizētās burkās un piesedz ar vāciņiem.
3․ Sajauc ūdeni ar sāli, cukuru un citronskābi. Vāra divas trīs minūtes, lai visi kristāliņi izšķīstu.
4․ Lej verdošo marinādi burkās un ar dakšiņu izmaisa, lai apņemtu visus dārzeņus.
5․ Atkal piesedz burkas ar vāciņiem un liek katliņā, kas izklāts ar auduma salveti. Ielej siltu ūdeni līdz burku pleciņiem, uzvāra un atstāj uz nelielas uguns uz 15 minūtēm.
6․ Aizvāko burkas, apgriež otrādi un atstāj atdzist zem pleda vai segas. Atdzisušos salatus glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu salāti ar āboliem taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs biešu salātu receptes!
Gurķu un burkānu salāti ziemai. + Burciņsalātu pavārgrāmata!
Dārzeņu uzkoda burciņā. + Vēl desmit salātu receptes ziemas krājumiem!
Dārzeņi savā sulā zupai vai salātiem. + Vēl piecas veselīgas receptes ziemas krājumiem!
Labākie salātiņi “Ziemas vitamīns”. + Vēl desmit lieliskas salātu receptes
Dārzeņu salāti ar rīsiem. + Vēl desmit receptes ziemas krājumiem!
Zaļie salāti ziemas krājumiem. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!
Kāpostu, burkānu un paprikas salātiņi bez termiskas apstrādes ziemas krājumiem