Kāpēc rīsus dēvē par ideālu produktu? + Piecas gardas receptes!

30-09-2019

Pēc ekspertu atzinuma, rīsi ir ideāls produkts. Kāpēc? Tāpēc, ka ir bagāti ar daudzām nepieciešamajām vielām un neveicina lieko svaru, kas ir paaugstināta asinsspiediena un sirds-asinsvadu slimību rosinātājs.

Tajā pašā laikā rīsos ir pietiekami daudz ogļhidrātu, lai tauku sadedzināšanas process šūnās varētu ritēt normāli.

Īsāk sakot, šis japāņu nacionālais produkts obligāti iekļaujams jebkurā diētā.

Piemēram, 150 g rīsu tauku nav vairāk kā trešdaļā baltmaizes šķēlītes, toties olbaltumu – tikpat, cik pusglāzē piena, kalcija – cik 1 tomātā, magnija – tikpat, cik 5 sparģeļa asnos.

Vārītos rīsos esošo vērtīgo vielu sarakstu papildina arī E un B grupas vitamīni, dzelzs un augu šķiedrvielas.

RECEPTES

1. TVAICĒTI RĪSI AR SĒNĒM UN DĀRZEŅIEM

2. VISTA AR RĪSIEM KATALONIJAS GAUMĒ

3. BIEZPIENA SACEPUMS AR RĪSIEM UN OGĀM

4. RĪSU SACEPUMS AR SIERU UN ŠĶIŅĶI

5. TUNČA SALĀTI AR RĪSIEM

loading...