Kafijas siera kūka ar liķieri. + Vēl piecas lieliskas siera kūku receptes!

06-01-2020

Sastāvdaļas

Pamatnei un pildījumam
175 g smilšu cepumu
85 g sviesta
15 g želatīna pulvera
5 ēdamkarotes auksta ūdens
250 g biezpiena
250 g maskarpones siera
150 ml Baileys liķiera
140 ml saldā krējuma
2 olas
140 g pūdercukura

Virsējai kārtai
1 tējkarote ar kaudzīti pulverveida želatīna
150 ml stipras melnas kafijas
2 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana
Sajauc sadrupinātus cepumus ar kausētu sviestu. Liek blīvā kārtā formas apakšā (20 cm diametrā) un ievieto uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pārlej želatīnu ar ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.

Tad liek bļodiņu ar želatīnu ūdens peldē un maisa, kamēr izšķīduši visi kunkulīši.

Sajauc biezpienu, maskarpones sieru un liķieri.

Pievieno želatīnu un viegli sakultu saldo krējumu. Samaisa.

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas un pūdercukuru.

Pielej olu maisījumu pildījumā un samaisa viendabīgā konsistencē.

Liek uz pamatnes un ievieto ledusskapī uz vairākām stundām.

Želatīnu pieber kafijai, liek ūdens peldē un maisa, kamēr želatīns izšķīdis. Pievieno pūdercukuru, rūpīgi izmaisa un
atdzesē.

Pēc tam kafijas želeju rūpīgi pārklāj siera kūkai un liek ledusskapī uz pusstundu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Siera kūka ar žāvētām plūmēm. Mmm!

Siera kūka ar auzu miltu pamatnīti. Vieglāk par vieglu!

Vieglā siera kūka “Sniegbaltīte”. Diētiskais variants

Citronu siera kūka “Vieglais baudījums”. Saglabāšanas vērta recepte!

Laima un baltās šokolādes siera kūka bez cepšanas

loading...