Kādēļ iesaistīt bērnus kopīgas maltītes pagatavošanā? + Vienkāršas receptes

19-02-2019

5 pārslu putra ar ceptiem banāniem

Foto - rimi.lv

Foto – rimi.lv

Sastāvdaļas
Piecu pārslas Dobele 80 g
Auzu, rīsu dzēriens vai vājpiens (0,5%) 300 ml
Banāns 1 gab.
Olīveļļa De Cecco Bio 8 ml
Pagatavošana

Ja izmantosi putrai auzu pienu, tā būs saldāka, jo auzas ir dabiski saldas.

Uz vidēja karstuma vāri putru liekot pārslas ar pienu, rīsu vai auzu dzērienu.

Pārslas vāra vismaz 3 minūtes, tad ļauj nedaudz pastāvēt, lai tās uzņem mitrumu.

Tad apmaisi un pasniedz traukos.

Paralēli sagriez banānu šķēlītēs un apcep uz pannas no katras puses un liec uz putras.

Jaukto pupiņu zupa

Foto - Rimi.lv

Foto – Rimi.lv

Sildoša zupa, ko baudīt gan pusdienās, gan vakariņās

Sastāvdaļas

Pupiņas Cannellini I Love Eco 230
Sarkanās pupiņas I Love Eco 230
Baltās pupiņas I Love Eco 230
Tomāti (sasmalcināti) I Love Eco 150
Pākšu pupiņas Bonduelle 200
Burkāns 200
Sviesta ķirbis 200
Dārzeņu buljons 1,5
Jogurts (0%) 140

Pagatavošana

Dārzeņu buljonā liec vārīties sagrieztus burkānus un smalcinātos tomātus.

Vāri 10 minūtes tad pievieno sagrieztu ķirbi un vāri vēl 10 minūtes.

Pievieno pupiņas, arī pākšu un turpini vārīt vismaz 8 minūtes.

Lasīt tālāk: 1 2
loading...