Kabaču ikri. Garda un vienkārša recepte!

10-08-2020

Sveiciens visiem! Piedāvājam pagatavot kabaču ikrus ziemas krājumiem. Kabaču ikru pagatavošanas variantu ir ļoti daudz, šī recepte ir viena no daudzām.

Sastāvdaļas
2 kg kabaču
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
150 g tomātu pastas
100 g cukura
50 g sāls
200 ml augu eļļas
50 ml etiķa (9%)

Pagatavošana

Vispirms sagatavo visus dārzeņus: sagriež kabačus, burkānus un sīpolus.

Kastrolī ar biezu apakšu un sienām ielej eļļu, liek uz uguns.

Pievieno burkānus, pieber cukuru un sāli.

Samaisa, ļauj uzvārīties un karsē 10 minūtes.

Pievieno kabačus. Samaisa, uzliek vāku un karsē 10 minūtes.

Pa šo laiku kabači būs nedaudz saplakuši un sākuši izdalīt sulu.

Ja katla lielums ļauj ietilpināt gan kabačus, gan sīpolus, tad pievienojiet tos vienlaicīgi. Mūsu gadījumā katla tilpums
ir 5 litri, bet vēlams ņemt liekāku.

Pievieno sīpolus. Rūpīgi samaisa, ļauj dārzeņiem uzvārīties un vāra visus dārzeņus kopā, periodiski apmaisot.

Kamēr dārzeņi gatavojas, sterilizē burkas un vāciņus.

Pēc 30 minūtēm dārzeņi kļuvuši mīksti.

Tad pievieno tomātu pastu. Samaisa un karsē 10 minūtes, lai daļa šķidruma iztvaikotu.

Tagad pievieno galda etiķi, ļauj uzvārīties no noņem no uguns.

Atdzesē 10 minūtes un pārvērš par biezeni ar blendera vai virtuves kombaina palīdzību.

Pārliek biezeni katlā un atkal liek uz uguns.

Ļauj uzvārīties un vāra 3 minūtes, noteikti ar vāku, jo biezenis mēdz izšļakstīties.

Karstos kabaču ikrus liek tīrās, sterilizētās burkās un apsedz ar sterilizētiem vāciņiem. Aizvāko un apgriež otrādi, ietin segā līdz pilnīgai atdzišanai.

Atdzisušās burkas apgriež atkal “pareizi” un liek uzglabāšanas vietā.

Ikri ir ļoti garšīgi un skaistā krāsā.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Marinēti kabači ar čili. Pikanta recepte!

Korejiešu kabacīši. + Bietes, kāposti un gurķi korejiešu gaumē – nikni!

Dārzeņi sausai ādai: kāposti, kabači, burkāni

Marinēti gurķīši ar kabačiem. Saimnieces Maijas recepte

Ātri marinēti kabači ar ķirbju sēkliņām. Gatavosi tos ļoti bieži!

loading...