
Ekrānuzņēmums
Dzēriens, kas pagatavots no divu veidu ogām, ir vēl krāsaināks un intensīvāks.
Gatavošanas laiks
Kopā: 30 min.
Aktīvais: 15 min.
Porciju skaits: 3
Sastāvdaļas
Sarkanās jāņogas: 300-350 g
Ērkšķogas: 250-300 g
Ūdens: 2 700 ml
Cukurs: 250 g
Pagatavošana
1․ Ielej nomazgātas jāņogas un ērkšķogas sterilizētā 3 litru burkā.
Kā sterilizēt burkas: 6 vienkāršas un pārbaudītas metodes
2․ Ielej burkā verdošu ūdeni tā, lai tas sasniegtu gandrīz virsmu. Aizver ar vāku un atstāj uz 15 minūtēm.
3․ Uzmanīgi notecina ūdeni katliņā. Sajauc ar cukuru, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj uz karstuma uz pusotru līdz divām minūtēm.
4․ Ielej šķidrumu atpakaļ burkā. Aizskrūvē vāciņu. Apgriež, aizver un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Paradīzes ābolīšu kompots. + Vēl trīs burvīgu, aromātisku kompotu receptes!
Ērkšķogu kompots ar piparmētrām “Latviešu mohito”
Zemeņu kompots ziemas krājumiem bez sterilizēšanas. + Vēl trīs kompota receptes!
Mutē kūstošs meloņu kompots ziemas krājumiem. Saimnieces Anitas recepte
Melleņu kompots. Šo recepti ģimene nodod mantojumā!