Izcilais bārmenis Reizenbergs kļuvis par “Siļķu Andrīti”, tirgojot “Siļķes kažokā”. + Receptes

03-04-2020

Foto: facebook.com/andris.reizenbergs


Smalku kokteiļu gatavotājs, par pasaulē labāko bārmeni nesen atzītais Andris Reizenbergs krīzes laikā cenšas noturēt biznesu, internetā tirgojot populāros salātus “Siļķe kažokā”, par “Balzambāra” saimnieka jauno rosību vēsta žurnāls “Kas Jauns”.

Reizenbergs, kas pirms dažiem mēnešiem tika atzīts par pasaulē labāko bārmeni, bija viens no pirmajiem, kurš koronavīrusa pandēmijas dēļ aizvēra savu bāru, atgādina izdevums.



“90 procenti mūsu klientu ir tūristi. Kad paziņoja, ka robežas aizslēgtas, un todien Rīgā viesnīcas jau bija tukšas, mēs vēl pamēģinājām strādāt, taču sapratām, ka nav vērts komunālajos maksājumos tērēt jau tā neesošos līdzekļus. Pieņēmām lēmumu pārtraukt darbību,” žurnālam “Kas Jauns” skaidro Andris Reizenbergs, kas ar savu jauno nodarbošanos pat ticis pie jaunas iesaukas – Siļķu Andrīts.

Tagad, esot bez darba un ienākumiem, Reizenbergs atradis veidu, kā vismaz kaut ko nopelnīt iztikai. Viņš piegādā salātus “Siļķe kažokā” un no draugiem pat guvis mīļu iesauku Siļķu Andrīts.

Ideja par ko tādu pasaulē labākajam bārmenim bija jau sen. „Sieva vienmēr uz svinībām pagatavoja siļķi kažokā. Viņai šie salāti patiešām sanāk izcili, tāpēc domāju, ka tā ir štelle – tos varētu tirgot. Taču tā arī šī ideja netika īstenota, līdz tagad, mājās sēžot un neko nedarot, nolēmām riskēt! Teicu sievai, ka vismaz jāpamēģina. Ja neaizies, tāpēc jau nebūsim zaudētāji – paši apēdīsim,” stāsta Andris Reizenbergs.

Viņi sākuši ar 10 porcijām. Pagatavojuši, nobildējuši, ielikuši sociālajos tīklos, un jau pirmajās piecās minūtēs visas porcijas bija rezervētas!

“Sapratu, ka šī lieta ir jāturpina. Pasūtījumu apjoms ar katru dienu pieaug, un es pat domāju, ka vajadzētu saukt palīgā “Balzambāra” pavāru! Jo skaidrs – ja pieprasījums pēc siļķes kažokā pieaugs, būs jāmeklē papildspēki. Kaut vai porciju izvadāšanā,” spriež Andris, sakot, ka šobrīd izvadātājs ir viņš pats, bet vienu dienu palīdzējis arī dvīņubrālis Inguss Reizenbergs.

Savu jauno saimniecisko darbību Andris ir oficiāli reģistrējis gan Valsts ieņēmumu dienestā, gan saņēmis mājražotāja atļauju Pārtikas un veterinārajā dienestā.

ARĪ DZĪVEI.LV KRĀJUMOS IR VAIRĀKAS LABAS “SIĻĶES KAŽOKĀ” RECEPTES – IZMĒĢINI!

Siļķe kažokā oriģinālā versijā. Noteikti izmēģini!

Slinkā siļķe kažokā. Ļoti laba uzkoda!

“Lasis kažokā”. Ļoti skaistu kārtaino salātu recepte

Slinkā siļķe kažokā. Ļoti laba uzkoda!

loading...

1 Comment

  1. K 03.04.2020 at 17:57 - Atbildēt

    beidzot zēns ticis savā vietā.