Itāļu pīrāgs ar plūmēm un rikotu. + Vēl pieci rudenīgi deserti!

07-09-2024

Ekrānuzņēmums

Šī pīrāga mīkla ir jāmīca ar rokām. Tā ir blīva, bet pēc cepšanas kļūst mīksta. Pašā pīrāgā nav daudz cukura, tāpēc labāk izvēlēties saldākas plūmes.

Gatavošanas laiks

Kopā 50 min.

Aktīvais (jūsu līdzdalība ir obligāta) 20 min.

Porciju skaits 4




Sastāvdaļas

Sviests 20 g

Milti 300 g




Cukurs 70 g

Raugs 2 ēd.k.

Sāls 1 šķipsniņa

Rikota 200 g

Piens 90 ml

Olīveļļa 60 ml

Olas 1 gab.

Plūmes apmēram 20 gab.

Gatavošana

1․ Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Izsmērē ar sviestu cepšanas trauku, kura diametrs ir aptuveni 26 cm.

2․ Ar rokām saberziet kopā miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri un rikotu. Pievieno pienu, olīveļļu un olu. Saveļ mīklu lodē. Ja mīkla ir pārāk sausa, ielej vēl nedaudz piena.

3․ Izrullējiet mīklu apmēram 2½ cm biezumā, apmēram formas lielumā un pārnesiet to uz formu. Ar rokām izlīdziniet pamatni.

4․ Virspusē ieklājiet plūmju šķēlītes vai pusītes un viegli iespiežiet tās mīklā. Cep kūku apmēram 30 minūtes, līdz tā kļūst brūna.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Plūmes sīrupā ar kanēli. + Vēl piecas plūmju receptes!

Gards un stiprs plūmju uzlējums. Un ideja, kur pēc tam izmantot plūmes!

Kraukšķīga garoziņa, bagātīgs pildījums: ābolu pīrāgs amerikāņu gaumē. + Vēl piecas ābolkūku receptes!

Pīrāgs ar brūklenēm vai mellenēm. Burvīgs ogu laika kārums!