Īsts ungāru gulašs no liellopu gaļas. Varena maltīte!

09-02-2019

gulasss

Pagatavošanas laiks: 120 minūtes
Sarežģītība: vienkārši

Sastāvdaļas
600 g liellopa gaļas
200 burkānu
4 tējkarote paprikas
1 paprika
1 tējkarote sāls
4 daiviņas ķiploku
1 sīpols
150 g tomātu
500 g kartupeļu

Pagatavošana
1. Nomazgā, nosusina gaļu.

2. Sagriež grāvos kvadrātiņos.

3. Notīra sīpolu, sagriež kvadrātiņos un apcep uz sakarsētas pannas zeltaini brūnu.

4. Sīpoliem pievieno sauso papriku, samaisa, gatavo minūti un pievieno gaļu.

5. Pievieno gaļai sāli un piparus, cep aptuveni 7 minūtes.

6. Pievieno nedaudz ūdens un sautē zem vāka 1 stundu.

7. Pa to laiku notīra papriku un burkānus.

8. Sagriež papriku un burkānus mazos kubiņos.

9. Tomātus sagriež kubiņos.

10. Pēc stundas pievieno gulašam burkānus, papriku un tomātus.

11. Pievieno vēl siltu ūdeni, caur presi izspiestu ķiploku un sautē vēl 15 minūtes.

12. Pa to laiku notīra kartupeļus, sagriež kubiņos.

13. Pievieno kartupeļus gulašam un vāra līdz gatavībai.

Labu apetīti!

loading...