Islandiešu gaļas zupa “Kjötsúpa”. + Vēl desmit sildošas zupiņas aukstam laikam!

04-12-2019


Interesanta recepte – kaut kas vidējs starp pirmo un otro ēdienu, jo dārzeņi sagriezti prāvos gabalos, turklāt pievienoti rāceņi. Sātīgi un neparasti!

Tradicionālajā islandiešu zupā izmanto jērgaļu, bet to var aizstāt ar liellopa gaļu, cūkgaļu vai putna gaļu.

Ļoti veselīga zupa, jo neviena sastāvdaļa netiek cepta. Arī pagatavot ļoti vienkārši!

Sastāvdaļas
1 l ūdens
400 g gaļas
1 sīpols
2 kartupeļi
200 g rāceņa
1 ēdamkarote rīšu
1 ēdamkarote garšaugu maisījuma
Sāls pēc garšas

Pagatavošana
Gaļu nomazgā, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, ļauj uzvārīties, vāra uz lēnas uguns, kamēr gaļa gatava.

Dārzeņus nomazgā, notīra, sagriež prāvos gabalos (3-4 cm).

Gaļu izņem no buljona, buljonu uzvāra, pievieno dārzeņus, rīsus, garšaugus un garšvielas pēc vēlēšanās,
ļauj uzvārīties, sautē kopā ar rīsiem uz vidējas uguns.

Atdzisušo gaļu atbrīvo no kauliem, sagriež tādos pat gabalos kā dārzeņus, pievieno zupai, samaisa,
pieliek sāli.

Vāra, kamēr dārzeņi kļuvuši mīksti, bet rīsi – gatavi ēšanai.

Ja gaļa bijusi liesa, var pievienot karotīti sviesta, lai buljons iznāktu maigāks un piesātinātāks.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Garšīga pākšaugu asorti zupa. + Vēl piecas sildošu zupiņu receptes!

Hamburgas zupa ar frikadelēm un klimpām. + Vēl desmit sātīgas ziemas zupiņas!

Smeķīgā liellopa un tomātu zupa. Var gatavot uz ugunskura!

Trīs dienu detoksiņš ar dārzeņu zupu. Labas receptes!

Ragū ar pērļu grūbām ziemas krājumiem. + Vēl trīs dažādi mājas konservi!