Sastāvdaļas
Marinādei
1,5 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
0,5 glāzes cukura
1 tējkarote 70% etiķa
Gurķi
Ķiploki
Pagatavošana
Ķiploku sarīvē uz rupjas rīves, noliek malā – tas būs “sniegs”.
Gurķus nomazgā, nogriež galiņus, saliek sagatavotā, sausā burkā.
Burku iepriekš izmazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni.
Gurķus liek vertikāli, cik ievietojas burkā līdz sašaurinājumam.
Pārlej ar karstu, bet ne verdošu ūdeni, uzliek iepriekš sagatavotu vāciņu, patur 15-20 minūtes
Pa to laiku sagatavo marinādi: sajauc sāli un cukuru ūdenī, ļauj uzvārīties, izslēdz. Kad beidz
burbuļot, pielej etiķi.
No gurķiem nolej karsto ūdeni, pārlej ar marinādi, virsū liek pa ēdamkarotei rīvēto ķiploku. Cieši aizskrūvē vāciņu.
Kad marinējums atdzisis, noliek glabāties vēsā vietā.
Neliela detaļa – ja izmantosi ķīniešu ķiplokus, tie sākumā kļūs zilgani. Tas nekas, vēlāk krāsa atkal mainīsies.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
1. MARINĒTI GURĶĪŠI ČEHU GAUMĒ
2. MAZSĀLĪTI GURĶĪŠI AR MINERĀLŪDENI
4. MAZSĀLĪTI GURĶI AR RUPJMAIZI
5. GURĶU STIENĪŠI SALDSKĀBĀ MARINĀDĒ
8. MARINĒTI GURĶU SALĀTIŅI ZIEMAI
10. MARINĒTI GURĶI AR OZOLA LAPĀM UN MĀRRUTKIEM