Hurmas džems. + Vēl trīs interesantas džemu receptes!

19-11-2020

Veikalos hurmu laiks! Lai pagatavotu šo vienkāršo un aromātisko desertu, vajadzīgas tikai piecas sastāvdaļas.
Džems lieliski garšo ar grauzdiņiem, biezputru vai vienkārši kā našķis pie tējas.

Sastāvdaļas

6 gatavas hurmas

200 g cukura

1 ēdamkarote kukurūzas ciete

2 ēdamkarotes ūdens

1 citrons

Pagatavošana

1․ Hurmu nomizo, izņem sēklas, sagriež gabalos.

2․ Sablendē vai samaļ gaļas mašīnā.

3․ Liek biezeni katliņā, pievieno cukuru un vāra uz nelielas uguns 15 minūtes, periodiski samaisot.

4․ Nelielā bļodiņā sajauc cieti un ūdeni.

5․ No citrona izspiež sulu, pievieno biezenim, samaisa.

6․ Tievā strūkliņā biezenim pielej cieti, rūpīgi izmaisa, gatavo vēl 15 minūtes, kamēr džems sabiezējis.

7․ Noņem no karstuma avots un atdzesē.

8․ Liek džemu sterilizētās burkās. Var glabāt ledusskapī ne ilgāk kā 7–10 dienas.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Bumbieru džems. + Vēl trīs labas ievārījumu receptes!

Ātrais banānu un ananasu džems. Eksotiski!

Bumbieru un apelsīnu ievārījums. Īsta delikatese ziemas krājumiem!

loading...